Ny i Sverige? PREO hjälper dig!

Kontakta mig!

New in Sweden? Read in your own language.

Ny i Sverige?

Som ny i Sverige finns det många saker att hålla reda på. Du kan behöva information om olika myndigheter, hjälp med att hitta rätt jobb/utbildning, språkstöd, samhällsinformation eller annat. Den viktigaste nyckeln för att komma in i samhället är språkkunskaper och på PREO kan du få hjälp med att lära dig det svenska språket via våra språkcaféer.

Är du ny i Sverige eller vill lära dig mer om svenska samhällsfunktioner? Vi anordnar föreläsningar och seminarier som syftar till att du ska kunna vara självgående i Sverige inom tex bostad eller hjälp med blanketter från försäkringskassan. På Preo har vi flerspråkig personal och vårt mål är alltid att vägleda dig korrekt och tydligt så att rätt information når fram till dig på rätt sätt. Du kan förmedla dina frågor via mail, telefon eller besök vårt kontor under våra öppettider så gör vi vårt bästa för att besvara dina frågor så snabbt som möjligt.

Du kanske behöver hjälp med att hitta bostad, fylla i blanketter från försäkringskassan, migrationsverket eller arbetsförmedlingen. Du är varmt välkommen att ställa dina frågor till oss på Preo!

Jag vill veta mer!

Här finns PREO Jobbstart

Kista
Vällingby
sollentuna
Södertälje
Järfälla
Västerås
Uppsala
Kista
Örebro